100 Katoen

100% katoen: voor al jouw kledingstukken

Ben je aan het kijken naar 100% katoen stof? Met een groot aantal stofsoorten op de markt, is er altijd een variant die het beste bij je past. Katoen is een stof met een groot aantal eigenschappen om van te profiteren en waardoor de verwerking ook eenvoudiger gaat tijdens het maken van de creaties. Maar van welke eigenschappen kan je allemaal profiteren?

De belangrijkste eigenschappen op een rij

100% katoen is een stof welke niet snel slijt. Je hebt hierdoor de mogelijkheid om langdurige kledingstukken te realiseren. Doordat het natuurlijk aanvoelt op het lichaam, heb je een comfortabele pasvorm en kan je de kledingstukken voor langere tijd dragen. De goedkope stoffen lenen zich niet alleen voor het realiseren van kledingstukken die je dagelijks draagt, maar ook om mee te sporten. Dit komt mede doordat de stof luchtdoorlatend en absorberend is. Zweetdruppels lopen hierdoor niet zomaar over het lichaam en jouw kleding plakt ook niet zomaar aan het lichaam.

Meerdere kleurtinten voor ieder kledingstuk

100% katoen komt in een groot aantal kleuren. Het is een materiaalsoort dat eenvoudig te verven is, waardoor je de verschillende kleurtinten kan ervaren. Zo kan je de katoen stof op een later moment ook weer verven om een geheel nieuwe uitstraling te verkrijgen. Houd er wel rekening mee dat de stof kreukgevoelig is. Er is daarom wel iets meer onderhoud nodig om de uitstraling te behouden. Desondanks is het een stof waar je voor langere tijd van kan profiteren en waardoor je de mooiste kledingstukken in de kast hebt hangen.