Reparatiedoek

Repareer alle stoffen oppervlakken met een reparatiedoek

Heb je reparatiedoek nodig om kledingstukken of meubelstukken te repareren? Een doek zorgt ervoor dat je binnen een korte tijd de gewenste reparatie uit kan voeren en de stoffen weer tot een mooi geheel komen. Een goede reparatie stof is daarbij niet zichtbaar op het oppervlak. Voordat je tot de reparatie over kan gaan, moet je weten hoe het in zijn werk gaat en welke keuzes je moet maken.

Kleurtinten en soorten stof bepalen

Een goed reparatiedoek is aangepast aan het oppervlak dat je wilt repareren. Je moet hiervoor eerst goed naar de kleuren kijken. De kleurtint aanpassen op het oppervlak maakt er een mooi geheel van en kan de reparatie tot de gewenste resultaten leiden. Ook moet je letten op het soort stof dat je repareert. Voor spijkerstof kan je bijvoorbeeld het beste naar spijker kijken, terwijl je voor een jersey stof juist weer naar deze varianten kijkt. De eerste keuzes zorgen voor de beste uitstraling.

De stappen voor de reparatie

Na het stoffen bestellen kan je direct beginnen met het uitvoeren van de reparaties. Hiervoor haal je het reparatiedoek uit de verpakking en draai je het oppervlak dat je wilt repareren binnenstebuiten. Je plaatst de reparatiestof op de gewenste plek en kan deze vastzetten met spelden. Door er dan met een strijkijzer overheen te gaan, blijft het goed zitten en heb je snel een resultaat. De stof valt mooi samen met de stof waar een gat of scheur in zat en je ziet er niets meer aan. Jij kan de levensduur van ieder oppervlak verlengen.