Rollen stof

Zo kies je de beste rollen stof

Ben je aan het kijken naar rollen stof om jouw gewenste kledingstukken te maken of een knutselproject uit te voeren? Dan zijn er veel verschillende soorten stoffen beschikbaar. Ieder soort stof heeft zijn eigen eigenschappen waar je rekening mee moet houden. Ook zijn er nog een groot aantal andere zaken waar je op moet letten. Maar welke factoren zijn dan van belang voor het maken van een keuze?

De soorten stoffen goed bekijken

Het kiezen van de beste rollen stof begint door te ontdekken welke projecten je op de planning hebt staan. Verschillende kledingstukken behoeven namelijk ook andere stoffen waar je rekening mee moet houden. Zo zal bij een bepaald kledingstuk voornamelijk katoen een goede keuze zijn, terwijl je bij gordijnen wellicht weer voor een geheel andere stofsoort kiest. Het materiaal maakt het mogelijk om van bepaalde eigenschappen te profiteren en ervoor zorgen dat je voor langere tijd van jouw creaties kan genieten.

Afmetingen maken het verschil

Daarbij heb je ook andere afmetingen nodig. Wanneer je graag wilt weten hoeveel meter er op een rol stof zit, kan je uiteraard contact opnemen met de klantenservice. Het is van belang dat je vooraf goed weet hoeveel meter je nodig hebt voor het maken van de kledingstukken. Als je juist meer dan een rol nodig hebt, kan je ook zelf de afname bepalen. In dit geval kies je voor een hele rol en kijk je daarna naar het aantal meter en centimeters dat je nog nodig hebt. Je kan de hoeveelheid stof namelijk tot op 10 centimeter nauwkeurig. De stoffen bestellen kan dan voldoende opleveren voor de creaties.

Meerdere kleuren en prints beschikbaar

Als laatste is het belangrijk om de kleuren goed in het achterhoofd te houden. De goedkope stoffen komen in een groot aantal kleuren en prints. Als je de stoffen voor het maken van gordijnen aanschaft, kan je de kleur volledig aanpast aan het interieur. De kledingstukken kan je voor ieder seizoen weer in een andere kleur maken. Zo maak je alles zoals jij het voor ogen had en kan je jouw projecten direct uitvoeren. Iedere stof geeft een geheel andere uitstraling en helpt jou aan de mooiste resultaten.