Geplaatst op

Stof katoen

De populariteit van katoenen stoffen

Katoen is een populaire stof en volledig gemaakt van de katoenvezel, welke afkomstig is van de katoenplant. De unieke eigenschappen van de stof katoen zorgen ervoor dat het al duizenden jaren voor allerlei zaken gebruikt wordt. Er wordt zelfs beweerd door onderzoekers dat de Egyptenaren 12.000 jaar voor Christus katoen al gebruikten om zeer lichte doeken van te produceren. Katoen stof beschikt over de volgende voordelige eigenschappen:

  • Makkelijk te verven en daardoor beschikbaar in veel verschillende kleuren;
  • hoge treksterkte, waardoor het niet snel scheurt;
  • neemt vocht goed op;
  • zeer goed bestand tegen slijtage;
  • huidvriendelijk en leidt zodoende niet snel tot irritatie.

Geweven katoen stof is tevens een erg veelzijdig product, wat voor allerlei toepassingen geschikt is. Er kunnen bijvoorbeeld leuke printen op gemaakt worden voor het produceren van de leukste kinderkleding. Ook kunnen er dieren op de stof ontworpen worden en verschillende kleuren kunnen op katoen toegepast worden.

Gebruiksdoeleinden van de stof katoen

Onze katoenen stoffen zijn allereerst ideaal voor in zomerkleding. Katoen is namelijk oorspronkelijk afkomstig van de katoenplant, welke vooral in (sub)tropische gebieden voorkomt. Dat katoen afkomstig is uit warme gebieden is direct gerelateerd aan het feit dat de stof een fijne kledingstof is bij hoge temperaturen. De stof katoen voelt namelijk zacht en koel aan en is zodoende erg geliefd in warme gebieden en tijdens de zomerperiode.

Daarnaast is katoen erg geschikt voor in kinderkleding, doordat het vocht goed opneemt en niet snel tot huidirritatie leidt. Veel kinderkleding bevat hierdoor katoen en ook voor hobbyisten die zelf kinderkleertjes willen naaien met hun naaigaren is het een echte aanrader. Niets is immers zo origineel en leuk als zelf kleding maken voor je kinderen, kleinkinderen of neefjes en nichtjes.

Wil je van katoenen stoffen geen kleding maken, maar accessoires voor in je interieur? Maak er dan bijvoorbeeld leuke kussens en lakens van die een ruimte goed neutraliseren en aanvullen. Overige toepassingen zijn in tassen en voor het produceren van een kaasdoek, aangezien dit product doorgaans 100 procent van katoen gemaakt wordt.

Tips voor het gebruiken van katoen stof

Katoen is dus heel populair en veelzijdig en tevens ideaal voor beginners doordat de stof sterk en eenvoudig te bewerken is. Voor de toepassing van geweven katoen stof kun je een aantal tips opvolgen. Allereerst kun je katoen het beste voor gebruik strijken om de kans op fouten in het knippatroon te verkleinen. Daarnaast kun je stoffen die voor meer dan de helft bestaan uit katoen het beste eerst wassen voor je erin gaat knippen. Deze stoffen krimpen namelijk vaak een beetje na de eerste wasbeurt. Dit geldt overigens ook voor linnen stoffen.

Tips voor het onderhoud van katoenen stoffen

Wanneer je klaar bent met je eigen creatie van de stof katoen is het ook belangrijk om deze op de juiste manier te verzorgen. De volgende tips kunnen je helpen om katoen het beste te onderhouden:

  • Was het product op een temperatuur van 40 graden.
  • Strijk het product regelmatig, aangezien de stof snel kreukt. Overigens is katoen ook bestand tegen een temperatuur van maximaal 160 graden, waardoor het geen probleem is om het te strijken.
  • Lees goed de wasvoorschriften voor je katoen stof wast of in de droger stopt. Vaak kan het wel in de droger, maar door goed de beschrijving te lezen voorkom je dat de stof mogelijk toch wordt aangetast.

Goedkope katoen stoffen online

In het assortiment van Royal Look van katoen stoffen online zijn voor jou veel goedkope stoffen van katoen opgenomen, waardoor je voor een eerlijke prijs je stoffen koopt. Alle stoffen zijn laag geprijsd en daarnaast kun je ook nog genieten van een aantal kortingen. Zo krijg je 10 procent korting op een product als je hiervan 10 meter of meer bestelt. Dit maakt katoenen stoffen kopen bij ons nog leuker.

Op de centimeter nauwkeurig katoenen stoffen bestellen

Katoenen stoffen bestellen kan bij ons uiterst nauwkeurig plaatsvinden, aangezien wij de mogelijkheid bieden om op de centimeter af de gewenste afname aan te geven. Dit gebeurt in meters en je kunt de afmeting ook met decimalen invoeren. Wanneer je bijvoorbeeld een hoeveelheid van 125 centimeter nodig hebt voor het maken van die leuke kledingstukken of interieuraccessoires vul je 1,25 in op de teller. Zo voorkom je tijdens stoffen kopen van katoen dat je veel te veel inslaat, waardoor je veel overhoudt en eventueel zelfs wat moet weggooien.

Katoenen stoffen kopen: eenvoudig en veilig

Katoen stoffen online bestellen en kopen is bij ons een uiterst eenvoudig proces, waar je weinig tijd aan kwijt bent door de diverse ondersteunende functies die wij aanbieden. Hierbij verzorgen wij ook een veilige betaling en de mogelijkheid om zelf de betaalmethode naar voorkeur uit te kiezen uit de vele betaalmethodes op onze website. Bestel je overigens voor meer dan 70 euro aan stoffen bij ons? Dan krijg je er een gratis verzending bij.

Snelle verzending en levering door onze grote voorraad

Stoffen kopen van katoen is nog nooit zo eenvoudig, veilig en leuk geweest. Om jouw ervaring bij ons nog positiever te laten verlopen, zorgen wij ook voor een snelle verwerking, verzending en levering van je bestelling. We gaan namelijk na het plaatsen van een order gelijk aan de slag met de verwerking ervan.

Daarnaast houden wij onze voorraad scherp in de gaten om ervoor te zorgen dat jouw bestelling altijd binnen de voorraadstrekking valt en in volledige vorm bij jou thuis afgeleverd kan worden. Deze grote voorraad aan stoffen, van katoenen stoffen tot onder andere velvet stof, alcantara stoffen en kant stof, betekent tevens dat een bestelling snel bij jou aankomt. Op deze manier kun jij gelijk aan de slag met het maken van die unieke en mooie creatie van de zeer lichte stof katoen. Welke zomer- en/of kinderkleding en interieuraccessoires ga jij allemaal produceren van katoen stof?