Geplaatst op

Zelf mondkapje maken? Dit zijn de geschikte katoenen stoffen!

De voorraad mondkapjes is schaars en dat terwijl de fabrieken op topsnelheid nieuwe maken. Daarom maken velen de mondkapjes nu zelf van stof!

Bekijk onze superactie hieronder:

Veel mensen gaan dan ook zelf aan de gang om mondmaskers te maken. Het is erg simpel, waardoor iedereen dit zelf in zijn woonkamer kan maken. Online worden dan ook veel handleidingen gedeeld. Maar hoe zit het nou met de stoffen? Er wordt geadviseerd om 100% katoen te gebruiken. Ook wordt er aangeraden hier lichte kleuren van te gebruiken, aangezien donkere kleuren kunnen afgeven. Hieronder vindt u een selectie stoffen die het meest in de buurt komen van de vereisten. 

Let op: Royal Look geeft geen enkele garantie of certificeringen af met betrekking tot krimp of verkleuren door het hete wassen en de beschermingsfactor tegen het corona virus. 

stap 1: verzamel de materialen

Voor het zelf maken van een mondkapje heb de volgende spullen nodig:
– 100% katoen stof
– naaimachine
– elastiek
– schaar

stap 2: maken mondkapje

Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe je zelf een mondkapje kan maken. Is het nog onduidelijk voor u? Bekijk dan eens de instructievideo van Knipmode! In deze 27 minuten durende video wordt haarfijn uitgelegd hoe het zelf naaien van een mondmasker in zijn werk gaat.
https://www.youtube.com/watch?v=S9RWII2-5_4
https://www.youtube.com/watch?v=VjoEm2uyXSI