100 Nylon

Dit zijn de eigenschappen van 100% nylon

Ben je aan het kijken naar stoffen die gemaakt zijn van 100% nylon? Het is een materiaal waar je veel eigenschappen bij kan verwachten. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat er veel meubelstukken, gordijnen en kledingstukken mee gemaakt worden. Om ervoor te zorgen dat je jouw creaties zo goed mogelijk maakt, moet je op de hoogte zijn van de eigenschappen. Maar wat kan je dan verwachten van deze stoffen?

Een slijtvaste en kleurvaste stof

De 100% nylon heeft als grootste eigenschap dat het licht is van gewicht. Vooral voor kleding is dit belangrijk, omdat het goed om het lichaam moet zitten en geen hinder op moet leveren. Ook is het gemaakt van een sterke vezel, waardoor het niet snel zal scheuren. Alles wat je van deze goedkope stoffen maakt, zal voor langere tijd meegaan. De stof zelf is tevens kleurvast, dus je hoeft niet bang te zijn dat het oppervlak na verloop van tijd lelijk wordt.

Weinig vocht opgenomen door de stof

Als je gebruik maakt van 100% nylon kan je dit ook doen voor de snelle droging van de stof. Als je deze gebruikt als kledingstuk, zal deze namelijk weinig vocht opnemen. Dit geeft jou de gelegenheid om de kledingstukken na het wassen weer snel aan te trekken. Wel houdt dit ook in dat het bij warm weer snel plakkerig aan kan voelen. Als je hier rekening mee houdt, voorkom je dat jouw nieuwe kledingstukken alleen maar in de kast blijven hangen. Deze stoffen bestellen zorgt er wel weer voor dat je snel de mooiste kledingstukken kan maken.