Jurk stoffen

De beste stof voor een jurk

Op het gebied van jurken zijn er veel verschillende stoffen te gebruiken, zoals luxe stoffen, soepele stoffen of juist heel elastische materialen. Zo kun jij rondlopen in een lichte, luchtige zomerjurk of juist een strakke, zakelijke variant die geschikt is voor op kantoor. Laat je inspireren en kies voor welke jurk stoffen jij gaat.

1. Katoen als beste stof jurk

Een eerste, populaire stof voor een jurk is katoen, wat licht en sterk materiaal is en fijn aanvoelt op de huid. Het is makkelijk te wassen en strijken en heeft een zachte greep. Het fijne aan deze stof is bovenal dat het een soepele stof is voor een jurk die zowel in de zomer als in de winter gedragen kan worden.

2. Linnen stoffen jurk

Ook linnen stof is uiterst licht en sterk tegelijk, maar heeft een hardere greep. Het kreukt hierdoor sneller dan katoen, maar is wel heel luchtig en daardoor geschikt voor in de zomer. Deze natuurlijke stof is gemaakt van vlas. Een ander voordeel van linnen als beste stof voor een jurk is dat het alleen maar mooier wordt nadat je het hebt gebruikt.

3. Jurk van wol

Deze warmere jurk stof wordt vooral gedragen in de winter en in de koudere delen van het voor- en najaar. Vaak bevatten jurken van dit materiaal katoen, waardoor het erg bewerkelijk is en voor meerdere doelen kan dienen. Wol is een kreukherstellende, vuilafstotende stof en tevens erg soepel en zacht. Zodoende kun je je er lekker in terugtrekken tijdens de kou, waardoor een jurk van wol kopen populair is.

4. Crêpe stof jurk

Deze stof kopen wordt steeds meer gedaan, vanwege zijn korrelige en onregelmatige uiterlijk. Dit wordt gecreëerd door een binding, waarbij de punten onregelmatig over de stof in een jurk zijn verdeeld. Als resultaat ontstaan er geen duidelijke lijnen.

5.  Creativiteit met paneelstof

Paneelstof voor een jurk staat bekend om zijn kleurrijke motieven en patronen, waarbij veelal met verschillende printen wordt gewerkt. Het zijn stevige stoffen, maar voelen toch fijn aan door de hoge draaddichtheid die is gebruikt bij de naaigaren. Vaak bestaan paneelstoffen uit jersey stof of geweven stoffen.

6. De soepele stof viscose

Viscose stoffen worden ook wel kunstzijde genoemd en bevatten een half-synthetische vezel die een hoog ademend vermogen heeft. Het lijkt zodoende op zijde, maar voelt toch aan als katoen. Dit komt door de organische en synthetische eigenschappen. Viscose is kleurvast en luchtdoorlatend en wordt gezien als stretch stof voor jurken.

7. Satijn als luxe stof voor een jurk

Tot slot is de luxe stof satijn een elegante stof voor jurken, welke je bijvoorbeeld voor speciale gelegenheden kunt kopen. Door de hoge kwaliteit gaan ze lang mee en zien ze er mooi uit. Daarnaast is het een lichte stof, waardoor het in het rijtje van beste stoffen voor jurken thuishoort.