Geplaatst op

Dromenvanger maken

Wees creatief: dromenvanger maken!

Zoek je nog een leuk decoratiestuk voor in het interieur? Dan is een dromenvanger knutselen en ophangen een goed idee! Een dromenvanger maken is helemaal niet ingewikkeld en het is een leuke bezigheid. Vooral als je nog restjes stof hebt van je Royal Look bestelling en je weet niet zo goed wat je er verder mee moet, is het een mooie manier om verspilling tegen te gaan.

Begin met een dromenvanger tekenen

Om te beginnen kun je alvast een dromenvanger te tekenen. Op papier kun je ook alvast kijken welke kleuren je mooi bij elkaar vindt passen. Een dromenvanger maken op een patroon is dan de vervolgstap. Je hebt een metalen ring voor een dromenvanger nodig. Daarnaast heb je jerseygaren, verschillende soorten stoffen of linten en een knutselschaar nodig. Het dromenvanger knutselen stappenplan volgen is daarna helemaal niet moeilijk: je maakt eerst het patroon met de jerseygaren op de ijzeren ringen van de dromenvanger. Daarna kun je de linten en reepjes stof toevoegen aan de onderkant en hem verder nog versieren. De dromenvanger versieren met kraaltjes, pompoms en andere dingetjes. Er bestaan geen vaste regels en alles is mogelijk!

Dromenvanger haken met patroon?

Een dromenvanger kun je ook haken. Op internet vind je gratis patroon om dromenvanger te haken. Ga bijvoorbeeld een dromenvanger haken van 30 cm om op een kast te hangen. Heb je meer ruimte in huis en wil je een echte eyecatcher? Dan is een dromenvanger haken van 50 cm perfect. De onderkant van de dromenvanger kun je dan nog steeds versieren met linten, stof en kralen.

Mooie stof kopen om droomvanger te maken? Royal Look heeft het!

Zoek je dus nog mooie stof om een dromenvanger van te maken? Dan zit je bij Royal Look natuurlijk aan het juiste adres! In onze shop vind je stof in talloze soorten, designs en kleuren. Ook verkopen we linten, satijn band, kant en andere soorten dromenvanger benodigdheden. Browse lekker rond in onze webshop en vul je digitale winkelmandje met de leukste goedkope stoffen waar je meteen mee aan de slag kunt. Gratis stoffen verzenden doen we vanaf € 70, dus extra reden om lekker veel in te slaan. Als je vandaag (op een werkdag) voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan wordt je pakketje dezelfde dag nog verwerkt en verzonden. In de meeste gevallen krijg je jouw pakket morgen al in huis!