Geplaatst op

Poppen maken van stof

Poppen maken van stof? Zo pak je dat aan!

Poppen maken van stof of een poppenjurk maken voor kinderen is een origineel cadeau om te geven, maar ook zeker net zo leuk om zelf te maken. Een poppen patroon vind je gratis op internet in allerlei soorten en maten. Ook vind je veel poppenkleding patronen gratis op internet. Liever je eigen gang gaan kan natuurlijk ook: misschien heb je al ervaring met poppenjurken naaien. Je kunt veel variëren en er bestaan geen vaste regels. Dit maakt het ook zeer uniek: geen enkel poppenjurk is dan hetzelfde!

Een poppenjurk maken van stof

Wil je poppen maken van stof, dan heb je natuurlijk stof nodig. Kies bij voorkeur voor een lichte katoen stof zoals poplin of mousseline. Maar andere soorten stoffen zijn natuurlijk ook gewoon mogelijk. Neem vooral een kijkje in de shop van Royal Look, want hier staan veel verschillende stoffen die ook geschikt zijn om een poppen patroon van te naaien. Verder heb je naaigaren, een elastieken band, spelden en een naaimachine nodig. Zoals je net al hebt kunnen lezen, zijn gratis patronen voor poppenkleding ook wel zo handig om te hebben als je een poppenjurk gaat naaien. De patronen moet je dan op ware grootte printen. Houd er daarnaast ook rekening mee dat de naadtoeslag vaak niet in het patroon zit inbegrepen. Is dat bij jou ook het geval, dan voeg je rondom 1 cm toe en bij de hals 1,5 cm. Een poppenjurkje haken is trouwens ook prima mogelijk. Je hebt dan wel een bolletje stof/wol nodig en een op internet staan ook veel gratis patronen voor poppenkleding te haken.

Mooie stoffen om poppenjurk te naaien koop je bij Royal Look!

Een van de leukste dingen van poppen maken van stof is dat je een mooie stof kunt uitzoeken. Katoen stof is erg populair en komt in veel soorten kleuren en designs. Bij Royal Look heb je bijvoorbeeld speciale kinderstoffen met leuke printjes en vrolijke kleuren. Deze zijn geschikt om kinderkleding en een bijpassende poppenjurk van te maken. Zo maak je je kind dus echt blij als hij of zij dezelfde outfit als de pop heeft! Op internet vind je gratis patroon voor poppenkleertjes, maar ook talloze gratis patronen voor kinderkleding.

Moeilijk kiezen? Staaltjes bieden oplossing!

Met zoveel mooie stoffen om poppenjurken te naaien is het soms maar lastig kiezen. Kun jij ook echt niet kiezen welke stoffen je online moet kopen? Dan kun je bij Royal Look ook staaltjes stoffen kopen voor maar € 1. Dit is een goede manier om thuis op je gemakje alle stoffen te bekijken en vergelijken met elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook je kinderen laten kiezen welke stof zij het mooiste vinden voor hun pop. Ook stellen staaltjes je in staat om de perfecte stoffen combinaties te vinden. Kortom, staaltjes zijn gewoon heel handig bij het maken van een keuze!

Extra voordelig stoffen kopen in de outlet!

Wil je extra voordelig stoffen kopen om een pop te naaien? Neem dan vooral een kijkje bij onze outlet. Hier zijn namelijk stoffen te koop uit de vorige seizoenen. Deze passen niet meer in het huidige aanbod van de webshop, dus verkopen we ze tegen een gereduceerde prijs. Denk dus bijvoorbeeld aan seizoensgevoelige of trendgevoelige dessins en printjes zoals kerststoffen. Het aanbod varieert flink en iedere week worden onze voorraden (van zowel het nieuwe aanbod als de SALE) bijgevuld. Heb je een stof gevonden uit de nieuwe collectie? Dan krijg je 10% korting als je 10 meter of meer van dezelfde kleur en soort stof koopt. Altijd goedkoop stoffen scoren bij Royal Look dus!

Makkelijk & snel stoffen bestellen bij Royal Look

Stoffen kopen om een poppenjurk te naaien doe je dus makkelijk, goedkoop en snel bij Royal Look. In onze shop vind je alleen goede kwaliteit stoffen en we hebben een groot aanbod. Naast diverse soorten katoen in alle kleuren en talloze printjes verkopen we onder andere ook polyester stof, flanel en nog meer stoffen geschikt voor poppen- en mensenkleding! Browse dus lekker rond in onze webshop en vul je digitale winkelmandje met de leukste goedkope stoffen waarmee je meteen aan de slag kunt. Gratis verzenden doen we vanaf € 70, dus extra reden om lekker veel in te slaan. Als je vandaag (op een werkdag) voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan wordt je pakketje dezelfde dag nog verwerkt en verzonden. In de meeste gevallen krijg je jouw pakket morgen al in huis!