Alle categorieën

Veelgestelde vragen

Wat voor soort stoffen zijn er?

er zijn ontzettend veel verschillende soorten stof. Op onze website vind je al 117 verschillende categorieën met allerlei verschillende stoffen. Van Badstof tot Wollen stof. De kwaliteiten variëren tussen katoen, polyester, viscose enz. Bij iedere soort stof staan de kenmerken en eigenschappen van deze specifieke stof aangegeven.


Waar kan ik goedkope stof kopen?

Bij Royal look bieden wij stoffen aan tegen een zeer scherpe prijs. Shop nu stoffen al vanaf 1,99 euro per meter. Vanaf een bestelling waarde van 70 euro is de verzending helemaal gratis en wanneer je 10 meter of meer van 1 en dezelfde stof besteld ontvang je ook nog 10% korting op deze stof.


Wat is tricot katoen?

Katoen tricot is een gebreide stof waarbij het belangrijkste materiaal katoen is. Katoen stof is afkomstig van de katoenplant en katoen is dus een natuurlijk materiaal. Een veelvoorkomende stofsamenstelling van katoen tricot is 95% katoen en 5% elastaan of lycra. Dit betekent dat 95% van de draden die zijn gebruikt om de stof te breien, katoen betreffen en 5% van de draden elastaan of lycra zijn.


Hoeveel verschillende stoffen zijn er?

Bij Royal look hebben we momenteel ruim 100 verschillende categorieën stoffen, met hierin ruim 3500 verschillende stoffen. Er zijn dus heel erg veel verschillende stoffen variërend van kwaliteit, kleur, breedte en printjes.


Wat zijn niet natuurlijke stoffen?

Natuurlijke stoffen zijn alle stoffen waarvan de materialen zijn gewonnen uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan wol of katoen. Alle stoffen die op een niet natuurlijke wijze zijn gewonnen, zijn dus niet natuurlijke stoffen. Denk bijvoorbeeld aan polyester.


Hoe duur is stof?

De prijs van stof wordt bepaald aan de hand van vraag en aanbod op de markt. Als een product, zoals mohair wol, vrij zeldzaam is, maar er is wel veel vraag naar, dan gaat de prijs vaak automatisch iets omhoog. Wanneer het aanbod groot is en de vraag bijna niet, dan zal de prijs ook niet heel hoog zijn. Bij Royal look proberen we de prijzen zo laag mogelijk te houden voor u!


Wat zijn goedkope stoffen?

Ben je opzoek naar een mooie kwaliteit all-round stof voor een zeer scherpe prijs, dan is de terlenka van Royal look een echte aanrader. Ook voor voering stoffen, modestoffen of interieurstoffen shopt u bij Royal look de leukste stoffen voor de goedkoopste prijs.


Waar kan ik zwarte stof kopen?

Bij Royal look shopt u nu voordeling een breed assortiment aan zwarte stoffen. Via onze zoekfilters kunt u heel gemakkelijk filteren op kleur. Zo zie je bijvoorbeeld alle zwarte stoffen op een rijtje met maar een paar klikken.


Welke stoffen zijn geweven?

Stoffen zijn een geheel van geweven garen. De garen worden gemaakt van grondstoffen, denk aan katoen, vlas, aardolie, wol en hout. Door verschillende weeftechnieken te gebruiken en eventueel chemische processen toe te passen zijn er allerlei varianten op basisstoffen.


Welke stoffen zijn niet synthetisch?

Natuurlijke stoffen worden gemaakt van natuurlijke vezels. Denk hierbij aan linnen en katoen, maar ook wol en zijde zijn natuurlijke stoffen. Hoewel het in eerste instantie misschien lijkt alsof natuurlijke vezels veel duurzamer zijn, is dat niet in alle gevallen zo. Deze natuurlijke stoffen zijn niet-synthetisch


Welke stoffen zijn milieuvriendelijk?

Bij Royal look zijn veel van onze stoffen voorzien van een OEKO-TEX certificatie. Dit houdt in dat er in het productie proces geen gebruik is gemaakt van schadelijke stoffen.