Bont stoffen

Goedkope bont stoffen

Bont wordt al jaren in een slecht daglicht gezet door het dierenleed dat hieraan verbonden wordt. Echter, er zitten vele voordelen aan bont stoffen online kopen. Tevens zijn er vele toepassingen voor (imitatie)bont. Wat moet jij allemaal weten over bont stoffen?

Bont stoffen; eigenschappen en toepassingen

Bont staat bekend om zijn zachte, soepele eigenschap, waardoor het een fijne stof om te kopen is. Het is vooral bedoeld voor in de winter en houdt je warm, zoals de vacht van een dier dat doet. Ook zijn er veel toepassingen bij bont mogelijk, zoals in verschillende kleuren en printjes. Het wordt overigens gebruikt als decoratie, in kleding en als aankleding voor in huis. Er zijn ook veel mogelijkheden om bont stof goedkoop aan te schaffen door imitatiebont dat steeds meer wordt gebruikt.

Het verschil met bonte stoffen

Bonte stoffen verschillen van bont stoffen, doordat bonte stoffen verwijzen naar gekleurd katoen of linnen met ruitjes. Denk hierbij aan toepassingen in Brabants bont, Schots bont en geruit bont. Hierbij worden vaak felle, drukke printen gebruikt die erg opvallen in bijvoorbeeld kleding of het interieur.

Verschillende bont stoffen

Bont stof goedkoop kopen, kan op een aantal manieren. Allereerst is er fur bont stof, ook wel faux fur genoemd, wat verwijst naar imitatiebont. Dit is tegenwoordig een veel gebruikte stof voor jassen. Daarnaast is er teddy, wat eveneens populair is voor de productie van jassen en gemaakt wordt van verschillende, soms synthetische stoffen. Het gaat om grote jassen met een stugger karakter dan fur. Tot slot is er nog borg, wat bont is met gekrulde haartjes. Ook dit imitatiebont is goedkoop te verkrijgen en het wordt veel ingezet voor de binnenkant van schoenen.