Gobelin stof

Gobelin stof voor een exclusief interieur

 

Gobelin stoffen zijn aan een ware opmars bezig. Zo is gobelin populair als gordijnstof, maar vind je het ook terug in kussens of andere vormen van decoratie binnen het interieur. Royal Look beschikt over een veelzijdige collectie gobelin stoffen die bovendien wekelijks zorgvuldig wordt aangevuld door onze inkopers, zodat je altijd de nieuwste trends in huis haalt. Naast gobelin zijn er honderden andere stoffen verkrijgbaar bij Royal Look, zoals meubelstoffen, modestoffen en baby stoffen. Bekijk meteen ons aanbod in de webshop om meer inspiratie op te doen.

Wat is gobelin precies?

 

Gobelin is een stevige, dikke en zware stof met een stugge structuur. Dit komt doordat het materiaal geweven is. Het patroon op de stof wordt dus niet geborduurd of gedrukt. Dit zorgt ervoor dat gobelin stof uniek is binnen de stoffenwereld en van een exclusieve kwaliteit is. De gobelin stoffen beschikken over een variërende samenstelling van katoen, polyester en acryl. Binnen onze webshop zie je bij de omschrijving van de specifieke stof welke samenstelling gebruikt is. De gobelin stof beschikt over een standaard maat van 140 centimeter breed.

De historie van gobelin

 

Gobelin stof werd vroeger met name gebruikt als wandtapijt, ter isolatie van de muren. De rijkelijk versierde gobelin wandkleden van wol en zijde werden met de hand geweven. Dit zorgde ervoor dat de tapijten zeer kostbaar waren. Tegenwoordig is het productieproces vergroot en veranderd, zijn er rollen stof verkrijgbaar en is de stof aantrekkelijker geprijsd. Door de weeftechniek beschikt gobelin stof wel nog altijd over een luxe uitstraling. De stoffen hebben tegenwoordig met name een decoratieve functie.

Gobelin binnen het interieur

 

Vanwege de hoge kwaliteit weving en draden is gobelin stof sterk van structuur, waardoor het niet eenvoudig slijt. Dit maakt gobelin stoffen uitermate geschikt voor het bekleden van meubilair, zoals een fauteuil of een bankstel. Daarnaast is gobelin stof geschikt voor decoratieve toepassingen. Servetten, tafellopers, tafelkleden en lampenkappen maak je in een handomdraai met gobelin stof. Ook kussenhoezen en gordijnen creëer je met gobelin stof. Let er echter wel op dat de stof door de stugge eigenschappen minder soepel plooit. Gobelin laat echter vanwege de dichte weving weinig licht door, wat het geschikt maakt als gordijnen in de slaapkamer. Ook voor de dierenwereld is gobelin een uitstekende keuze. Maak bijvoorbeeld een hondenmand of kussen voor de kat van gobelin stof.

Kleding van gobelin stof

 

Naast het bekleden van meubels wordt gobelin stof gebruikt bij het maken van jasjes en tasjes. Zo creëer je bijvoorbeeld een toilettas met rits van deze bijzondere stof. De stof werkt erg prettig en gemakkelijk bij het naaien. Let er bij het maken van een blazer echter op dat je een extra zoom knipt voor de naden en geen interfacing toepast. De stof wordt dan namelijk te stug en dik. Een laag van de gobelin stof tezamen met een voering is meer dan voldoende. Gobelin stof wordt verder veel gebruikt voor carnavalsoutfits. Ook hoeden en petten van gobelin zijn een aanrader.

Goedkope gobelin bij Royal Look

 

Bij Royal Look betaal je een voordelige prijs voor goede kwaliteit gobelin stof. Dit komt doordat wij de scherpe inkoopprijs direct doorberekenen aan onze klanten. Bestel je bovendien 10 meter of meer van dezelfde kleur gobelin stof? Dan profiteer je van 10 procent extra korting bij je bestelling. Bovendien geldt bij bestellingen van € 70,- of meer dat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Online stoffen kopen is nog nooit zo goedkoop geweest!

Bekijk ons aanbod gobelin stof in de webshop

 

Geïnspireerd geraakt om een carnavalsoutfit in elkaar te zetten met gobelin, of toch liever nieuwe gordijnen voor de caravan of camper maken van de eigentijdse stof? In de webshop van Royal Look vind je de gobelin stof die perfect bij je ontwerp past. Je betaalt bovendien je bestelling op een beveiligde betaalpagina, waardoor je privacy gewaarborgd blijft. Neem gelijk een kijkje in onze webshop voor je favoriete gobelin stoffen. Voor 12:00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.