voorjaars collectie

De voorjaars collectie stoffen

In het voorjaar dragen we felle kleuren en gebruiken we frisse stoffen om de eerste maanden van een nieuw jaar in te luiden. Hiervoor zijn speciale stoffen uit de voorjaarscollectie onmisbaar om up-to-date te blijven. Deze collectie is gebaseerd op de nieuwste modetrends, waar jij inspiratie uit kunt halen om modieus en chique tegelijk voor de dag te komen. Waar moet jij op letten om bij te blijven bij de nieuwste voorjaarscollecties en -trends?

Centrale thema’s in het voorjaar

Je eigen creativiteit is in het voorjaar geoorloofd en gewild. Je kunt niet alleen spelen met felle, vrolijke kleuren en kleurencombinaties, maar je kunt ook verschillende soorten stoffen bestellen en uitproberen die jouw outfit of interieur een extra tint geven van de frisheid van een nieuw jaar. Belangrijke thema’s in het voorjaar zijn bijvoorbeeld bloemen en bloemenkleuren, zoals geel, roze en groen. Tevens ligt de focus op lichte kleuren en stoffen.

Katoen in de voorjaarscollectie

Een eerste, belangrijke stof uit de voorjaars collectie is katoen stof, wat licht en sterk is en een hoog ademend vermogen heeft. Hierdoor is het geschikt voor warmere dagen in april of mei, waarbij transpiratie niet snel opgenomen en zichtbaar wordt. Ook kun je veel kanten op met katoen en daardoor is het ook zo populair voor de productie van kleding. Knoop bijvoorbeeld een katoenen koord om je middel bij een jurkje en maak je outfit helemaal af.

Linnen in de voorjaarscollectie

Een tweede stof die veel in het voorjaar gedragen wordt, is linnen, met zijn eveneens vochtafstotende en ademende eigenschap. Daarnaast is ook deze stof licht en sterk en je kunt er ook verschillende dingen mee maken. Een voorbeeld van een leuke toepassing in het voorjaar met linnen is de linnen knoop, die gelijk opvalt op een kledingstuk.

Imitatieleer in de voorjaarscollectie

Imitatieleer, ook wel kunstleer genoemd, kan in allerlei vormen gebruikt worden, zoals in de vorm van een band om je middel. Hierdoor creëer je contrast in je outfit.

Satijn in de voorjaarscollectie

Tot slot is satijn een fijne stof in het voorjaar, wat er chique uitziet en gebruikt kan worden in een strik om je haar. Tevens kun je een satijnen band gebruiken als riem of op een andere, creatieve manier.