Quilststoffen

 

Mooie quiltstoffen voor brede toepassingen

Waar denk jij aan als je het woord quiltstoffen hoort? Waarschijnlijk aan de Engelse quilts met bonte (en veelal donkere) kleuren en motieven. Wil je graag een lichtere variant zien, dan kun je ook quilted stof in lichte tinten en printjes kopen. Deze trendy quiltstoffen online kopen doe je snel en makkelijk bij Royal Look. Denk maar bijvoorbeeld aan katoenen patchwork stof in effen kleuren en allerlei printjes. Je kunt dus gerust quiltstoffen kopen en mixen & matchen. Combineer verschillende kleuren, printjes en motieven en maak met Engelse bloemen stoffen bijvoorbeeld een leuk dekentje. Ook zijn er kinder quiltstoffen te koop bij Royal Look, speciaal voor de kleintjes. Kortom, genoeg te kiezen dus. Dit maakt quilten voor beginners online ook erg leuk. Voor welke patchwork stoffen ga jij?

Moeilijk kiezen? Staaltjes quiltstoffen kopen voor maar € 1!

Met zoveel mooie quiltstoffen online is het soms maar lastig kiezen. Kun jij ook echt niet kiezen welke quilts je online moet kopen? Dan kun je bij Royal Look ook staaltjes patchwork stoffen kopen voor maar € 1! Dit is een goede manier om thuis op je gemakje alle stoffen te bekijken en vergelijken met elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen of een quiltstof in het zwart of misschien toch donkerblauw beter is voor jouw project. Ook stellen staaltjes je in staat om de perfecte combinaties te vinden. Of misschien twijfel je nog tussen effen quiltstoffen of printjes patchwork stoffen en dan zijn staaltjes heel handig bij het maken van een keuze.

Quiltstoffen mixen en matchen: een aantal tips

Er bestaan geen regels als je met patchwork stoffen te werk gaat, want alle kleuren en printjes kun je lekker combineren met elkaar. Als er zoveel mogelijk is, dan weet je soms niet meer wat je eigenlijk het beste kunt doen. Daarom lees je hieronder een aantal tips wat betreft stofcombinaties en thema’s!

Combineren materialen

Je kunt ook prima diverse materialen met elkaar combineren. Als je de kleuren/printjes een beetje in hetzelfde straatje houdt, dan geeft een combinatie van verschillende materialen quiltstoffen een verrassend effect. Denk bijvoorbeeld aan katoen en cretonne in warme tinten: mosterdgeel en terracotta rood. Naai er een kussensloop en een bijpassend dekentje van en je hebt je interieur weer helemaal klaar voor de herfst gemaakt!

Pasteltinten

Een uniek babyshower cadeau maak je door quilten stof in pasteltinten aan elkaar te naaien in een fijn dekentje. Combineer bijvoorbeeld pastelgeel met babyblauw. Of wat dacht je van lila en baby roze? Pasteltinten zijn erg licht en hebben een rustgevend effect. Voor een klassiekere versie kun je ook Engelse bloemen stoffen gebruiken met een lichte achtergrond.

Thema quilt stoffen

Quiltstoffen met elkaar combineren kan ook door een bepaald thema te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan kerst of een bepaald dierenthema. Je kunt binnen dit thema allerlei quilt stofjes zoeken en deze met elkaar combineren voor een verrassend en origineel effect.

Goedkope quiltstoffen bestel je snel en eenvoudig bij Royal Look!

Royal Look heeft honderden soorten en kleuren goedkope quiltstoffen en de voorraden worden wekelijks nieuw bijgevuld, zodat het aanbod altijd actueel is. Tegelijkertijd betekent dit ook dat Royal Look regelmatig afscheid moet nemen van patchwork stoffen uit de vorige seizoenen. Zo blijft onze shop altijd up-to-date en relevant. Dit is extra goed nieuws voor jou, want deze stoffen kun je nu met extra kortingen shoppen in onze Royal Look quiltstoffen sale in de outlet! En heb je toch liever een stof uit ons nieuwe assortiment quiltstoffen webwinkel? Ook dan kun je bij Royal Look korting krijgen. Vanaf 10 meter van eenzelfde soort en kleur quilt stof krijg je namelijk 10% korting!