Geplaatst op Geef een reactie

Zelf mondkapje maken? Dit zijn de geschikte katoenen stoffen!

Zelf mondkapje maken? Dit zijn de geschikte katoenen stoffen! 1

De voorraad mondkapjes is schaars en dat terwijl de fabrieken op topsnelheid nieuwe maken. Daarom maken velen de mondkapjes nu zelf van stof!

Bekijk onze superactie hieronder:

Veel mensen gaan dan ook zelf aan de gang om mondmaskers te maken. Het is erg simpel, waardoor iedereen dit zelf in zijn woonkamer kan maken. Online worden dan ook veel handleidingen gedeeld. Maar hoe zit het nou met de stoffen? Er wordt geadviseerd om 100% katoen te gebruiken. Ook wordt er aangeraden hier lichte kleuren van te gebruiken, aangezien donkere kleuren kunnen afgeven. Hieronder vindt u een selectie stoffen die het meest in de buurt komen van de vereisten. 

Let op: Royal Look geeft geen enkele garantie of certificeringen af met betrekking tot krimp of verkleuren door het hete wassen en de beschermingsfactor tegen het corona virus. 

Zelf mondkapje maken? Dit zijn de geschikte katoenen stoffen! 3

Het zelf maken van een mondmasker is in deze tijd heel populair, maar hoe doe je dit nou zelf?
Doordat het bijvoorbeeld in Nederland verplicht wordt om vanaf 1 juni in het openbaar vervoer een mondmasker te dragen.
Het zelf maken van mondkapjes, ook wel mondmasker genoemd, is erg eenvoudig. Door de vele naaipatronen die online gratis te downloaden zijn, kan iedereen zelf aan de slag om zijn/haar mondmasker zelf te naaien! Het is dus niet alleen voor de gevorderde naaister weggelegd, ook de beginnende naaister kan zich prima uitleven op de naaimachine.
Hieronder leggen wij uit hoe je het zelf kan maken:
Let op: Royal Look geeft geen enkele garantie of certificeringen af met betrekking tot krimp of verkleuren door het hete wassen en de beschermingsfactor tegen het corona virus. 

Ongeveer 10 minuten

stap 1: verzamel de materialen

Voor het zelf maken van een mondkapje heb de volgende spullen nodig:
– 100% katoen stof
– naaimachine
– elastiek
– schaar

stap 2: maken mondkapje

Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe je zelf een mondkapje kan maken. Is het nog onduidelijk voor u? Bekijk dan eens de instructievideo van Knipmode! In deze 27 minuten durende video wordt haarfijn uitgelegd hoe het zelf naaien van een mondmasker in zijn werk gaat.