Vlieseline

De juiste Vlieseline voor ieder project!

Vlieseline, versteviging, interfacing stof of tussenvoering, het zijn allemaal namen voor dezelfde soort stof. Wel is er veel verschil tussen de soorten Vlieseline. Eigenlijk is Vlieseline een merknaam, maar inmiddels noemen we de stof massaal bij deze naam, dus dat gaan we in dit artikel dan ook doen. Vlieseline gebruik je onder andere om kleding meer vormvast te maken, omdat dit dan mooier valt. Denk aan bijvoorbeeld de manchetten, de kraag, belegdelen of zakkleppen. Ook gebruik je vliesstof als tussenvoering van quilt en patchwork projecten om de stof meer “body” te geven.

Welke Vlieseline soorten zijn er?

Er bestaan verschillende Vlieseline soorten. Je kunt vliesstof dus in verschillende categorieën onderverdelen. Voor kleding is bijvoorbeeld zelfklevende schoudervulling populair voor jasjes en blazers te verstevigen. Ook kun je vlieseline kopen om de kraag, armboorden en de strook waar knopen op worden aangebracht, te verstevigen. Verder is “zware” vlieseline zoals decovile te gebruiken in mantels, jassen of de tailleboord in een broek of rok stevig te maken. Voor tassen en woonaccessoires kun je trouwens ook vlieseline gebruiken voor versteviging en het in vorm te houden. Denk maar bijvoorbeeld aan vlieseline strijken in gordijnstoffen of meubelstoffen.

Vlieseline strijken: makkelijk in gebruik!

Strijkvlieseline – zoals de naam al zegt – strijk je op de stof. Vlieseline strijken of plakken doe je op de “verkeerde” kant van de stof, zodat je er niets van ziet in het eindresultaat. Dit is een makkelijke manier om de vlieseline vast te maken en door de hitte zal de stof zich goed hechten. Strijkvlieseline is bij vrijwel alle stoffen te gebruiken, behalve bij hele lichte stoffen zoals organza of kant stof. Je kunt wel speciaal borduurvlies kopen, maar deze moet je er dan ook in naaien. Gebruik je zijde stof, satijn of viscose stoffen die soepel zijn, dan bestaat kun je wel weer vlieseline strijken.

Interfacing stof en vlieseline kopen bij Royal Look!

Royal Look is dé vlieseline groothandel als je diverse soorten vlieseline goedkoop wilt bestellen. Browse dus lekker rond in onze webshop en vul je digitale winkelmandje met strijkvlieseline of andere vlieseline soorten en natuurlijk ook de leukste goedkope stoffen waarmee je meteen aan de slag kunt. Gratis verzenden doen we vanaf € 70, dus extra reden om lekker veel in te slaan en bijvoorbeeld diverse quiltstoffen en een tussenvoering voor quilt te bestellen. Als je vandaag (op een werkdag) voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan wordt je pakketje dezelfde dag nog verwerkt en verzonden. In de meeste gevallen krijg je jouw voorraad stoffen interfacing stof morgen al in huis!