Softshell stof

Wat is softshell stof?

Softshell stof is een dunne stof, maar bestaat wel uit twee of drie functionele laagjes. De buitenste laag softshell stof is waterafstotend en vrijwel helemaal winddicht. De binnenste laag heeft een isolerende functie en houdt je dus heerlijk warm. Verder is softshell stof ademend en absorberend. Zweet wordt dus naar buiten getransporteerd, waardoor je niet klam aanvoelt. Daarnaast hoef je softshell vrijwel niet te wassen, aangezien het vuilafstotend is. De stof droogt ook erg snel en kreukt haast niet. Softshell stoffen zijn voor jong en oud geschikt om outdoor kleding van te maken. Ook kun je er net als lycra sportkleding of danskleding van maken om in de kou buiten te sporten. Bij Royal Look shop je softshell stof in zowel printjes als effen kleuren en klassieke tinten. Je kunt dus altijd je favoriete kleur uitkiezen of juist met de laatste modetrends mee gaan.

Tips voor het bewerken van softshell

Softshell is een geschikte stof om te naaien voor dummies. Het is namelijk makkelijk te bewerken. Je gebruikt een universele naaimachinenaald met een dikte van ongeveer 90. Heb je een extreem dunne softshell stof? Dan zijn microtex naalden beter. En zoals eerder gezegd, hoef je softshell eigenlijk niet te wassen, aangezien het vuilafstotend is. Is je jas toch een beetje vies geworden van de regen of modder, dan kun je het ook gewoon met een nat doekje af doen.

De mooiste softshell stof kopen bij Royal Look!

Softshell stof per meter bestel je snel en voordelig bij Royal Look. Wij bieden de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs en onze webshop wordt wekelijks bijgevuld met nieuwe voorraden. Check dus regelmatig de website of hier ook iets leuks voor jou bij zit. Ga bijvoorbeeld voor softshell stof met print voor outdoor kids kleding of klassiek zwart softshell om voor jezelf een stijlvolle buitenjas te maken. Als je op werkdagen voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan heb je in de meeste gevallen de volgende dag al je pakket binnen. Bovendien betaal je bij een bestelling vanaf € 70 ook geen verzendkosten meer, dus reden genoeg om vandaag nog een flinke voorraad softshell stof en andere stoffen online in te slaan!