Pak stoffen

Geschikte maatpak stoffen

Stijlvol en daarnaast moet het precies passen, oftewel een perfect pak zoals James Bond die zou willen dragen tijdens één van zijn avonturen. Een pak moet er immers representatief uitzien op zakelijk gebied en tegelijkertijd een erg hoog draagcomfort hebben. De pasvorm is hiervoor van belang, maar ook de keuze van het materiaal, oftewel de pak stof die gebruikt wordt, is essentieel. Voor welke stof voor jouw pak ga jij?

1. Katoenen pak stoffen

Katoen is door de gehele kledingindustrie heen een belangrijke, populaire stof. Pakken gemaakt van deze stof zitten lekker en vallen vaak iets ruimer. Een maatpak gemaakt van deze stof is geschikt voor in de zomer doordat het een ademend materiaal is en daardoor zie je er minder snel in dat je transpireert tijdens warme dagen in de zomer. Het is echter wel een stof die enigszins snel kan kreuken, waar je op moet letten voordat je het draagt.

2. Linnen stof voor in een pak

Een stof die vergelijkbaar is met katoen is linnen stof, wat eveneens een ademend karakter heeft en sneller kreukt dan andere stoffen voor pakken. Het is uiterst geschikt voor in de zomer en ziet er fris uit.

3. Een maatpak gemaakt van polyester

Een alternatief is polyester stof, wat een kunststof pak omvat. Het is kreukvrij, maar heeft een minder ademend vermogen dan de vorige pak stoffen, waardoor het vooral voor de winter geschikt is. Het wordt tegenwoordig ook vaak gecombineerd met wollen pakken door het hoge comfort.

4. Fluwelen pak stoffen

Ook fluweel, wat goed met wol gecombineerd kan worden, is een fijne stof voor een pak om in de winter te dragen. Het zorgt hier voor warmte en geeft daarnaast een mooie uitstraling aan een pak. Zodoende is het een echte eye catcher. Echter, het is ook een vrij luxe stof, waardoor de prijsklasse wat hoger ligt.

5. Wol als pak stof

Een pak van wol kopen betekent dat je kiest voor een wat duurder segment aan pakken. Het wordt veel gecombineerd met andere materialen, zoals kasjmier, zijde en mohair en heeft een mooie, klassieke uitstraling. Je betaalt er wel wat extra voor, maar hiervoor in ruil kun jij de winter stijlvol en warm doorkomen.

6. Een zijden pak stof

Onder de maatpak stoffen vormt een zijde een vrij dure stof. In tegenstelling tot goedkope stoffen zit zijde namelijk in de hoogste prijsklasse. Dit komt door de extreem goede kwaliteit ervan en doordat het productieproces ingewikkelder is dan bij andere stoffen voor pakken. Het kan gebruikt worden in combinatie met katoen of linnen en is hierbij geschikt voor het dragen tijdens de zomer. Aan de andere kant zijn er ook combinaties beschikbaar met stof, waardoor je het uitstekend kunt dragen in de winterperioden. Zodoende valt ook deze pak stof onder de beste pak stoffen.