Zomer collectie

De zomer collectie stoffen

In de zomer staan de zon, verkoelend water en ontspanning centraal. Ook is dit de tijd dat exotische stoffen tevoorschijn komen die een link leggen naar verre reizen die worden gemaakt tijdens deze periode. Luchtige, dunne stoffen bestellen is een trend in de zomer, aangezien kleding niet aan je lichaam moet blijven plakken bij warmte. Warme tinten en allerlei soorten wit komen ook veel terug, wat verwijst naar de hogere temperaturen en de verwarmende zon aan een blauwe hemel. Welke stoffen gebruik jij in de zomer?

Centrale thema’s in de zomer

De zomer staat dus voor warmte en zon, waardoor warmere tinten veel gebruikt worden in stoffen. Denk aan oranje, rood en geel. Daarnaast blijft het vrolijke aspect dat zich in het voorjaar al manifesteert nog even hangen. Dit betekent dat de focus ook nog ligt op vrolijke kleuren. Tevens worden veel lichte, dunne, goedkope stoffen gebruikt, waarnaast wit populair is. Dit is allemaal om de warmte zoveel mogelijk te kunnen reflecteren.

Katoen in de zomercollectie

Allereerst is katoen een belangrijke stof in de zomer, wat licht en sterk is en erg luchtdoorlatend. In combinatie met zijn vocht absorberende eigenschap zie je hierdoor niet snel transpiratie in ziet. Hierdoor is het uiterst geschikt voor de warme dagen in de zomer, waarbij het ook heel fijn op de huid ligt en vaak wat wijder valt. Je kunt ook veel kanten op met katoen en zodoende is het een populaire stof.

Tricot in de zomercollectie

Tricot stoffen zijn stoffen van een fijn breiwerk en het kan van elk willekeurig naaigaren gemaakt worden. Denk hierbij aan stoffen als katoen, nylon, rayon of wol. Het kan zowel met een machine als met een speciale tricotsteek gemaakt worden. Toepassingen ervan zijn in dunne vestjes, broeken en T-shirtjes. Om deze reden behoort deze stof in de zomer collectie thuis.

Viscose in de zomercollectie

Een andere stof uit de zomer collectie is viscose stof, wat ook wel kunstzijde of rayon wordt genoemd en een half-synthetische vezel is met een goed ademend vermogen. Om deze reden wordt het graag gedragen in de zomer. Het lijkt overigens qua uiterlijk erg op zijde, maar voelt daarentegen aan als katoen. Dit komt door de samenstelling van zowel organische als synthetische stoffen, waardoor viscose stoffen uiterst luchtdoorlatend en tegelijkertijd kleurvast zijn.