Spijkerstof

Spijkerstof: populair en tijdloos tegelijk!

Kledingstukken gemaakt van spijkerstof of denim zijn tijdloos. Bijna iedereen heeft wel een spijkerbroek of denim jacket met de onmiskenbare blauwe stof in de kast hangen bijvoorbeeld. Deze zijn trouwens ook gewoon zelf te maken met spijkerstoffen van Royal Look! In onze webshop heb je een ruime keuze aan spijkerstoffen in verschillende wassingen, van diepzwart en klassiek donkerblauw spijkerstof tot aan gebleekt en wit spijkerstof. Ook kun je kiezen uit spijkerstoffen met stretch en zonder.

Verschillende soorten spijkerstof

Spijkerstoffen komen in verschillende diktes, dus het is het hele jaar door te dragen. In de winter draag je bijvoorbeeld broeken van dik spijkerstof, terwijl je in de zomer voor een lichtere soort denim of chambray kunt kiezen. Spijkerstoffen worden in diagonale S- of Z-lijnbindingen geweven. Dit maakt de stof enorm stevig. Denim jeans werden oorspronkelijk dan ook als werkbroek gebruikt omdat ze haast niet kapot te krijgen zijn! Er werd dan canvas gebruikt, maar dit wordt tegenwoordig als te stug gezien. Nu wordt er vooral katoen gebruikt, omdat dit een stuk soepeler en aangenamer aanvoelt. Ook bestaan er mixen tussen katoen en bijvoorbeeld polyester stof en/of elastane. Het polyester zorgt ervoor dat de stof nog gladder en zachter aanvoelt. Daarnaast is polyester ook kleurvast, wat betekent dat de kleur van de spijkerstof beter behouden blijft na het wassen. Elastane zorgt voor stretch in de spijkerstof.

Staaltjes spijkerstof voor maar € 1

Kun je niet kiezen welke wassing spijkerstof je het beste kunt gebruiken? Of wil je weten hoeveel stretch er in een bepaalde spijkerstof zit? Om al deze vragen te beantwoorden, is het bij Royal Look mogelijk om staaltjes voor maar € 1 te bestellen. Op deze manier kun je de proefjes spijkerstoffen naast elkaar leggen, bekijken en vergelijken. Dit is ook handig als je een project hebt waar je meerdere tinten spijkerstoffen samen gebruikt en zeker wilt weten dat de gekozen stoffen online met elkaar matchen. Heb je eenmaal de keuze kunnen maken? Dan kun je meteen tot een grote bestelling overgaan en voorkom je miskopen, want dat zou zonde zijn!

Spijkerstoffen bewerken en onderhouden

In het algemeen is spijkerstof relatief makkelijk te bewerken, vooral lichte spijkerstof. Ook als je net begint met leren naaien, zal dit type spijkerstof niet veel problemen opleveren. Heb je zwaardere spijkerstoffen, dan vergt dit misschien wat meer ervaring. Gebruik een sterke textielschaar, zodat je de stof netjes kunt knippen. Gebruik je donkere, ongewassen spijkerstof, dan kan het zijn dat deze gaan inkrimpen (zo’n 2 – 3%). Daarom wordt aangeraden om de spijkerstof eerst te wassen voordat je ermee aan de slag gaat. Bij Royal Look staan de wasvoorschriften op de productpagina zelf aangegeven. Verder kun je spijkerstoffen zo nu en dan prima wassen op maximaal 40 graden, maar doe dit niet te vaak. Bij donkere jeans stoffen kun je het beste wasmiddel voor donkere was gebruiken.

Spijkerstoffen kopen doe je voordelig en snel bij Royal Look!

Spijkerstoffen per meter bestel je snel en goedkoop bij Royal Look. Wij bieden de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs en onze webshop wordt wekelijks bijgevuld met nieuwe voorraden. Check dus regelmatig de website of hier ook iets leuks voor jou bij zit. Ga bijvoorbeeld voor spijkerstof in een lichte wassing om er een spijkerjack mee te maken, of wil je toch liever donkere spijkerstoffen om een mooie jeans van te creëren? Wat je ook kiest, je krijgt 10% korting als je 10 meter of meer van eenzelfde kleur en soort spijkerstof koopt! Als je op werkdagen voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan heb je in de meeste gevallen de volgende dag al je pakket binnen. Bovendien betaal je bij een bestelling vanaf € 70 ook geen verzendkosten meer, dus reden genoeg om vandaag nog een flinke voorraad spijkerstoffen en andere goedkope stoffen in te slaan!