Chenille

Wat is chenille?

Chenille is Frans voor “rups”. Chenille stof is hier naar vernoemd vanwege de ietwat ribbelige structuur van de stof en de rupsachtige garen. Het is een mooie stof met een subtiel glansje. Chenille is misschien wel het beste te vergelijken met velours stof of velvet stof, want deze voelen ook lekker zacht en knuffelachtig aan en hebben een luxe uitstraling. Daarnaast is chenille stof ook erg slijtvast, wat het ook erg geschikt maakt voor meubels. Chenille meubelstof kun je bijvoorbeeld gebruiken om stoelen of banken mee te bekleden. Ook wordt het soms als gordijnstoffen gebruikt.

Ervaar zelf de kwaliteit van chenille stof!

Wil je chenille wol kopen om een warme trui van te maken, of zie je chenille meer als een gordijnstof of meubelstof? Ben je benieuwd naar chenille stof en hoe het in het echt aanvoelt? Dan is het bij Royal Look mogelijk om staaltjes te bestellen. Dit kost maar € 1 en voorkomt eventuele miskopen. Het zou namelijk wel zonde zijn als je net de verkeerde kleur te pakken hebt. Daarnaast zijn staaltjes ook erg handig als je nog twijfelt tussen bijvoorbeeld fluweel of chenille in het zwart. Door de staaltjes naast elkaar te leggen, zie je in een oogopslag welke stof beter geschikt is voor jouw project. Maar ook als je chenille als meubelstof wilt gebruiken en het met alcantara stof of kunstleer wilt vergelijken, zijn staaltjes een goed idee!

Chenille stof kopen doe je snel en goedkoop bij Royal Look

Wil je chenille stof zo snel mogelijk in huis hebben? Chenille stof bestel je snel en goedkoop bij Royal Look. Wij bieden de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs en onze voorraden worden wekelijks bijgevuld met nieuwe stoffen. Check dus regelmatig onze webshop om te kijken of hier ook iets leuks voor jou bij zit. Als je op werkdagen voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan heb je in de meeste gevallen de volgende dag al je pakket binnen. Bovendien betaal je bij een bestelling vanaf € 70 ook geen verzendkosten meer, dus reden genoeg om vandaag nog een flinke voorraad goedkope stoffen in te slaan!