Geplaatst op

Stoffen slingers maken

Stoffen slingers maken? Zo makkelijk doe je dat!

Heb je iets te vieren? Dan is een stoffen slinger maken een goed idee! Vlaggenlijn van stof is duurzamer dan de plastic variant. Zelf een vlaggenlijn maken van papier kan dan ook, maar die kun je na een gebruik ook al weggooien en gaat ook niet lang mee. Bovendien is het gewoon heel leuk om zelf een slinger te maken. Je kunt helemaal zelf de kleurtjes en het designs kiezen en het helemaal naar eigen smaak maken. Ook zwaaivlaggetjes maken is natuurlijk ideaal als je een feestje hebt! Browse alvast rond in de Royal Look shop om te kijken van welke stoffen je vlaggetjes kunt maken… Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? In deze blog lees je hoe je vlaggetjes maakt van stof!

Wat heb je nodig om stoffen slingers te maken

Dit heb je nodig om een stoffen slinger te maken:

  • Sjablonen (bijvoorbeeld driehoekjes of andere figuurtjes, deze zijn gratis op internet te vinden)
  • Stof (bijvoorbeeld katoen, maar andere stoffen zijn uiteraard ook prima te gebruiken als vlaggetjes stof!)
  • Biaisband van 2 tot 2,5 meter
  • Rolmes (&snijmat) of stofschaar
  • Stofklemmen of speldnaalden
  • Stofmarker of kleermakerskrijt
  • Naaimachine en naaigarens
  • Strijkijzer

Aan de slag met slinger stof!

Hieronder leggen we uit hoe je een slinger gaat maken.

Sjabloon en vlaggetjes knippen

Als eerste is het handig om een sjabloon van een vlaggetje te hebben als je zelf een slinger gaat maken. Deze zijn gratis op internet te vinden. Driehoekjes of andere figuurtjes, maar ook een naamslinger stof zijn erg populair. Print deze sjablonen en knip het uit. Nu kun je volgens dit sjabloon het aantal gewenste vlaggetjes (x 2!) uitknippen of snijden. Wil je een stoffen slinger van twee meter, dan raden we aan om 6 – 10 vlaggetjes (afhankelijk van de grootte van 1 vlaggetje) te knippen. Je kunt de stof vouwen en meerdere lagen tegelijk knippen of snijden, maar als je een stof met printje hebt en je wilt dat dit mooi uitkomt, dan kun je ze beter één voor één knippen.

Slinger naaien

Leg twee vlaggetjes met de “goede” kant naar binnen op elkaar en stik langs de rand met ongeveer 0,5 cm naadtoeslag. Knip daarna de naadtoeslag weg, dicht langs de naad zelf. Alleen de bovenkant van het vlaggetje houd je open. Wil je de vlag nog verder versieren met bijvoorbeeld letters, cijfers of andere applicaties, dan kun je dit nog doen voor je ze samennaait met naaigaren.

Omdraaien en strijken

Keer nu de vlaggetjes om met de goede kant naar buiten en druk de randen goed aan. Strijk nu de vlaggetjes zodat deze mooi glad worden.

Stoffen vlaggetjes vast maken

Leg nu de stoffen vlaggetjes neer zoals je ze aan de slinger zou willen hebben. Verbind ieder vlaggetje aan het biaisband door het band om de bovenkant van het vlaggetje te vouwen en deze vast te spelden. Klap nu het biaisband dubbel en speld het vast. Stik het vast vlak langs de open rand van het biaisband over de volledige lengte van de stoffen vlaggenlijn slinger. Voor een mooi eindresultaat strijk je de stoffen slinger nog even helemaal, zodat hij glad en kreukvrij kan worden opgehangen. Klaar ben je!

Goedkoop vlaggetjes stof bestellen bij Royal Look!

Wil je dus een naamslinger voor de geboorte van stof of een ander leuk DIY van slinger stof maken? Dan zit je bij Royal Look altijd goed! Wij verkopen namelijk diverse soorten stof die geschikt zijn om stoffen slingers van te maken. Vul je digitale winkelmandje dus snel met de leukste goedkope stoffen. Gratis verzenden doen we vanaf € 70, dus extra reden om lekker veel in te slaan. Als je vandaag (op een werkdag) voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan wordt je pakketje dezelfde dag nog verwerkt en verzonden. In de meeste gevallen krijg je jouw voorraad vlaggetjes stof morgen in huis!