Bouclé stof

Bouclé meubelstof kopen

Zoek jij nog naar geschikte meubelstoffen voor in jouw interieur? Dan is bouclé stof misschien wel iets voor jou, wat een unieke stofsoort is van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor kunnen meubels die gemaakt zijn van deze stof lang meegaan en je bent hierdoor duurzaam bezig. Deze stof wordt gekenmerkt door een grove oppervlaktestructuur en is met zijn Franse naam een fenomeen binnen de wereld van stoffen.

Ontdek in dit artikel wat bouclé stof precies is, waar het voor gebruikt kan worden en waarom het zo voordelig is als meubelstof.

De betekenis en eigenschappen van bouclé stof

Deze opkomende trend omvat meubels die bekleed zijn met een uiterst zachte stof. Bouclé staat letterlijk voor lus en is een stof met geweven stukken die lusjes vormen. Door de speciale manier van weven kunnen er met bouclé stoffen verschillende structuren aangebracht worden. De populariteit is gestegen door de aandacht van het Franse modehuis Chanel, welke als eerste een mantelpakje van deze stof ontwikkelde. Tegenwoordig wordt het ook veel gebruikt in het interieur.

Bouclé stoffen kopen, betekent dat je kiest voor stoffen met een geweven, zachte uitstraling, welke ook wel teddy stoffen genoemd worden. Dit is direct gelinkt aan de uitstraling van de stofsoort. Toch bestaat er een duidelijk verschil tussen deze twee soorten stoffen, aangezien teddy aanvoelt als een schapenvacht en boucléstof wel wollig lijkt van een afstandje, maar in het echt helemaal niet zo is.

De grote naamsbekendheid van bouclé is vooral te danken aan de hoogwaardige kwaliteit van de stof. Door de erg grove oppervlaktestructuur ziet het eruit als lusjes en knopen die gemaakt zijn van verschillende geweven draden. Zodoende ontstaat er een oneffen oppervlak wat ervoor zorgt dat de stof als meubelstof gelijk de aandacht trekt. Tevens draagt dit bij aan de onderhoudsvriendelijkheid van meubels die van bouclé stof gemaakt zijn en het is ook een stof die niet kreukt. Kleine naaifoutjes zullen in bouclé stoffen in meubels goed verborgen blijven door de onregelmatige structuur en kleur ervan.

De toepassingsmogelijkheden van bouclé stoffen

Bouclé stof kan op allerlei manieren gebruikt worden, zoals in de kledingindustrie. Het is immers een uiterst geschikte stof voor de productie van sierlijke, elegante mantels voor in de herfst. Of ga juist voor een chique, korte jas die je ook in het voorjaar gemakkelijk kunt dragen. Daarnaast wordt boucléstof gebruikt in jurken en rokken, waar het comfortabel en uniek is. Van bouclé stoffen kun je online alle mogelijkheden eenvoudig vinden.

Uiteraard is het daarnaast populair voor de toepassing in meubels voor in het interieur. Een populair meubelstuk van bouclé stof is een eetkamerstoel, aangezien het lekker zit en voor rust zorgt door de neutrale kleur en veelal ronde vorm. Hierbij kun je kiezen voor een model met armleuningen of juist zonder. Een ander voorbeeld is een bouclé fauteuil, welke urenlang voor zitplezier kan zorgen. Bouclé stoffen bestellen voor dit doeleinde zorgt ervoor dat je kiest voor comfort en een zachte uitstraling.

Het combineren van bouclé stoffen

Bouclé stoffen in meubels kunnen eenvoudig gecombineerd worden met andere items die eveneens zacht en schattig zijn. Denk aan het plaatsen van een schapenvachtje of een warm dekentje. Hierdoor wordt het wollige aspect versterkt. Echter, je kunt ook juist zorgen voor meer contrast door bouclé meubels te combineren met glanzende, gouden materialen en meubelstukken. Dit zorgt voor een zeer luxe uitstraling.

Een andere stof die aantrekkelijk is in combinatie met bouclé meubelstof is velvet stof. Dit staat ook wel bekend als fluweel of velours en is uiterst zacht en glanzend door de rechtopstaande pluizen erin. Daarnaast kun je kiezen voor een combinatie met teddy, zoals eerder is benoemd, of wol. Wol kopen als toevoeging aan een bouclé meubelstuk versterkt immers de zachte, neutrale uitstraling.

De voordelen van bouclé als meubelstof

Bouclé stoffen voor in je interieur brengen een aantal aantrekkelijke voordelen met zich mee, welke zijn samengevat als volgt:
• Deze populaire stof heeft een hoogwaardige kwaliteit en gaat zodoende lang mee, waardoor het een duurzame stof is.
• De grove oppervlaktestructuur van boucléstof geeft het een unieke uitstraling, waar je oog er gelijk op valt wanneer je jouw huis binnenstapt.
• Door het oneven oppervlak van bouclé stoffen ziet het er als een indrukwekkende stof voor je meubel uit. Dit zorgt er ook voor dat kleine naaifoutjes goed verborgen kunnen blijven.
• Het is tevens een erg onderhoudsvriendelijke stof, aangezien het niet kreukt en makkelijk schoon te houden is. Zuig kruimels en stof weg met een stofzuiger en gebruik bij een vlek een vochtig doekje.
• Het ziet er luxe en exotisch tegelijk uit, waardoor het een echte toevoeging biedt voor jouw interieur.