Velvet stoffen

Velvet stoffen bestellen bij Royal Look

 

Op zoek naar velvet stof voor een elegante uitstraling? Velvet stoffen zijn zacht, soepel en verkrijgbaar in allerlei kleuren en prints. Van velvet croco stof om je meubilair van een velourse krokodillen print te voorzien, tot vervet bloemen stof om te gebruiken als fraaie gordijnstof. Al ruim 30 jaar beschikt Royal Look over een uiteenlopend assortiment aan stoffen. Van modestoffen tot babystoffen, van meubel stoffen tot feeststoffen. Neem gelijk een kijkje in onze collectie voor jouw nieuwste creatie.

Wat zijn velvet stoffen?

 

Velvet stof, ook wel bekend als fluweel of velours, is een glanzende en zachte stof. Het wordt gemaakt van zijde of katoen, dat met opstaande lusjes in elkaar wordt geweven. De lusjes worden daarna doorgesneden, waardoor de kleine haartje van het kenmerkende velvet ontstaan. De haartjes voelen pluizig en comfortabel aan. Typerend voor velvet stof is de kleurverandering zodra je de stof aanraakt. Dit zorgt voor een bijzondere kleurdynamiek en geeft de luxe uitstraling waar velvet stof zo geliefd om is. Velvet stoffen worden dan ook veel in interieurs gebruikt, maar ook voor onder meer feestelijke kleding en avondkleding.

Verschil tussen velours en velvet stof

 

Veelal worden de woorden fluweel, velours en velvet stof door elkaar heen toegepast. Is er eigenlijk een verschil? In de basis is het simpel; in Nederland zegt men fluweel, in het Engels is het velvet en de Fransen noemen de stof velours. Er wordt echter wel een verschil gemaakt tussen enerzijds fluweel en velvet, en anderzijds velours. Velours wordt namelijk op een net iets andere wijze geweven dan velvet stof. Hierdoor voelt velours zwaarder aan. Daarnaast wordt velours opgeruwd, wat zorgt voor meer structuur maar minder glans. Ook voelt velours iets minder zacht aan dan velvet stof.

Elegante kleding van velvet stof

 

Van de lichtere velvet stoffen, waar ook stretch aan is toegevoegd, kun je prachtige kledingstukken maken. Een elegante avondjurk van velvet, soepel vallende rok of grappig vest zet je zo in elkaar. Ook wordt velvet stof veel gebruikt voor kostuums of decoratie bij evenementen en feesten. Met opvallende kleuren zijn velvet stoffen ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld carnaval.

Velvet meubelstof voor je interieur

 

Velvet meubelstoffen zijn op dit moment een van de grootste trends op interieurgebied. Eetkamerstoelen van velvet stof zijn bijvoorbeeld heel geliefd. Gebruik hiervoor glanzende en felle kleuren, zoals licht okergeel of koraal roze om je woonkamer van meer vrolijkheid en kleur te voorzien. Het materiaal voelt prettig aan en beschikt over een enorm zitcomfort, wat uiteraard van belang is als je lang gaat tafelen met vrienden of familie. Of bekleed een oud bankstel of een fauteuil met prachtige velvet bloemen stof voor een romantische uitstraling. Het opnieuw bekleden van je meubels met velvet stof is bovendien zeer duurzaam, aangezien je de fauteuil niet weggooit maar een tweede leven geeft. Velvet stof is verder waterbestendig, wat het een uitstekende stof maakt tegen vlekken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als iemand over het materiaal knoeit. Zelfs met kinderen en dieren blijft velvet meubelstof lang goed.

Hoe onderhoud je velvet stof?

 

Velvet stof is heel eenvoudig te onderhouden. Frequent stofzuigen van de velvet meubelstof is al voldoende. Om de stof bovendien mooi te houden, is het van belang om regelmatig de haartjes van de stof op te ruwen. Dit doe je vooral op de plaatsen waar veel gezeten wordt, om een eventuele zitspiegel te voorkomen. Voor het opruwen van het materiaal is onder lichte druk voorzichtig wrijven met een vochtige doek genoeg. Je kunt dit ook uitvoeren met een kledingborstel. Verder is het aan te raden om het meubilair niet in overmatig zonlicht te plaatsen, om zo lang mogelijk te kleur te behouden. Voor kleding van velvet stof wisselen de wasvoorschriften per materiaalsoort. Bij geweven velvet mag alleen handwas worden toegepast. Lichte vlekken kun je met een zachte borstel verwijderen.

Voordelig velvet stof kopen doe je bij Royal Look

 

Royal Look berekent de voordelige inkoopprijs rechtstreeks door aan jou als klant. Je betaalt bovendien alleen voor de stof die je daadwerkelijk nodig hebt. Of je nu een klein hobbyproject hebt, of groot wilt inslaan voor om je volledige meubilair te bekleden; je betaalt nooit onnodig teveel. Doordat wij bovendien de velvetstoffen in grote hoeveelheden inkopen, zijn onze goedkope stoffen direct uit voorraad leverbaar. Bestel je daarnaast 10 meter of meer van dezelfde kleur of design velvet stof? Dan geniet je van 10 procent extra korting! De verzendkosten zijn bij een bestelling boven de € 70,- trouwens gratis. Kun je niet wachten om gelijk zelf met de velvet stof aan de slag te gaan? Voor 12:00 uur besteld, de volgende de werkdag in huis!