Geplaatst op

Zelf een luiertas maken

Zelf een luiertas maken: makkelijk & handig in gebruik!

Als je met een kleintje op pad gaat, dan is een luiertas natuurlijk onmisbaar. Deze kun je kopen, maar wist je dat zelf een luiertas maken ook een mogelijkheid is? Misschien heb je al eens gezocht naar een luiertas haken patroon. Een luiertas stop je in een andere tas of onderin de kinderwagen en is dus makkelijk bij te vullen en mee te nemen. Op internet staan veel luiertas patronen gratis, dus je kunt een verzorgingstas zelf maken in een handomdraai. We leggen je in dit artikel uit hoe je dit aan moet pakken!

Wat heb je nodig om zelf een luiertas te naaien?

 

  • Luiertas patroon gratis te downloaden
  • 2 – 3 verschillende stoffen, bijvoorbeeld katoen
  • Elastiek koord van 30 cm
  • Elastiek band ongeveer 10 cm
  • Vlieseline (we raden H200 aan)
  • Geodriehoek
  • naaigaren

Zo ga je aan de slag om zelf een luiertas te maken!

Je begint eerst met het uitknippen van het patroon. Je knipt of snijdt de buitenkant en binnenkant, de voering en de voeringtas met de opening voor de vochtig doekjes. Daarna strijk je de Vlieseline aan de “verkeerde” kant van de stof voor de binnenkant, op de ene helft van je binnenvakje en op een van de delen voor het binnenvakje met de opening. Nu ga je de elastische band bevestigen aan het stuk waar je zojuist vlieseline aan hebt bevestigd. Deze band is bedoeld voor tubes crème of andere benodigdheden, dus test van tevoren hoe groot de lus moet zijn.

Voor de opening van de tas teken je het patroon na op de stof en naai langs de gemarkeerde lijn met een rechte steek. Knip dan gewoon de binnenkant uit door te knippen op de gemaakte markering die je zojuist hebt gemaakt. Steek een kant van de stof door het gat naar de andere kant. Als je merkt dat de stof niet zo mooi over de rondingen valt, moet je de naadtoeslag mogelijk tot aan de naad bijknippen. Het uitgeknipte gat kun je nu strijken om het netjes glad te maken. Ook strijk je de smallere van de twee randen ongeveer een centimeter om. Daarna stik je langs de rand door vanaf de “goede” kant van de stof.

Nu bevestig je het elastische koord aan een van de binnenvakken door de binnenvakken op de voering met de goede kanten op elkaar te leggen met het koord ertussen. Dit koord bevestig je met een paar speldjes. Leg dan het stuk stof voor de buitenkant op de voering en de binnenvakken met de goede kanten op elkaar en maak alles vast aan elkaar met spelden. Nu naai je alles een keer rondom. Keer de luiertas om en klaar ben je!

Mooie luiertas stof kopen? Bij Royal Look natuurlijk!

Luiertas stof kopen doe je natuurlijk bij Royal Look. In onze shop vind je diverse mooie kinderstoffen zoals katoen in diverse kleuren en printjes. Ook hebben we uiteraard vlieseline voor de versteviging als je een luiertas gaat naaien en naaigaren. Browse dus lekker rond in onze webshop en vul je digitale winkelmandje met de leukste goedkope stoffen waarmee je meteen aan de slag kunt. Gratis verzenden doen we vanaf € 70, dus extra reden om lekker veel in te slaan en diverse luiertas stoffen te bestellen. Als je vandaag (op een werkdag) voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan wordt je pakketje dezelfde dag nog verwerkt en verzonden. In de meeste gevallen krijg je jouw voorraad stoffen om een luiertas te naaien morgen al in huis!