Popeline

Wat is popeline?

Popeline komt oorspronkelijk uit Avignon (Frankrijk), waar de stof in de 15e eeuw vervaardigd werd uit zijde en katoen. Het werd vernoemd naar de paus, omdat het een luxueuze en dure stof was. Popeline verwijst tegenwoordig naar een bepaalde soort weving, maar meestal wordt er poplin katoen mee bedoeld. Soms wordt het ook tabinet genoemd en je herkent het aan de dwars-ribbel in de finish. Popeline heeft een fijne weving en is redelijk sterk. Soms wordt er nog steeds een combinatie van zijde en wol gebruikt en dit blijft het duurste type popeline. Goedkopere soorten popeline zijn van een mix van katoen en polyester stof gemaakt. Dankzij het polyester wordt het materiaal extra sterk en blijft het de kleur goed behouden. Popeline komt in talloze printjes, kleurtjes en dessins. Bij Royal Look heb je dan ook de keuze uit honderden soorten popeline stoffen!

Leuke ideeën met popeline stof

Popeline is een veelzijdig materiaal. Er wordt bijvoorbeeld vaak overhemden van gemaakt, zowel zakelijk als informeel. Popeline is daarnaast kreuk- en strijkvrij en daarom zeer populair voor kleding. Misschien ken je die “Easy Iron” overhemden wel, want deze zijn ook doorgaans gemaakt van een popeline mix van katoen en polyester stof. Maar ook voor beddengoed en zelfs het bekleden van meubilair is popeline geschikt. Popeline is in alle kleuren en motieven te verven, dus je hebt een brede keuze wat designs betreft. Kortom, een veelzijdige stof dus!

Popeline kopen doe je voordelig en snel bij Royal Look!

Popeline per meter bestel je snel en voordelig bij Royal Look. Wij bieden de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs en onze webshop wordt wekelijks bijgevuld met nieuwe voorraden. Check dus regelmatig de website of hier ook iets leuks voor jou bij zit. Eerst staaltjes bestellen kan ook: dit kost maar € 1. Ga bijvoorbeeld voor popeline met een vrolijke print om kinderkleding van te maken, of misschien een effen kleur om een klassiek kledingstuk voor jezelf te maken. En wist je dat je 10% korting krijgt als je 10 meter of meer van eenzelfde kleur en soort popeline koopt? Als je op werkdagen voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan heb je in de meeste gevallen de volgende dag al je pakket binnen. Bovendien betaal je bij een bestelling vanaf € 70 ook geen verzendkosten meer, dus reden genoeg om vandaag nog een flinke voorraad popeline en andere goedkope stoffen online in te slaan!