Zijde stoffen

 

Zijde is veelzijdig!

Zijde is prachtige stof waar je veel kanten mee op kunt. Een mooie avondjurk van glanzende zijde stof is bijvoorbeeld super chique! Verder is zijde stof ook prachtig om blouses, tunieken en andere tops van te maken. Of wat dacht je van een zijde sjaaltje om je outfit mee af te stylen? Kortom, zijde is een veelzijdige stof en voor veel toepassingen geschikt. Van origine wordt zijde gemaakt van het draad van de zijderups. 100 % zijde stof is daarom wel vaak erg duur. Gelukkig zijn de technologische ontwikkelingen de laatste jaren flink verbeterd, waardoor je goedkoop zijde viscose of katoen zijde kunt kopen. Dat laatste is een uitstekend goedkoper alternatief op Shantung zijde. Alternatieven op echt zijde zijn voordeliger, maar zeker niet minder mooi! Bij Royal Look kun je daarom ook dit alternatief op zijde stof kopen voor een zeer scherpe prijs!

Zoveel keuze… Staaltjes zijde stof kopen voor € 1!

Kun je niet kiezen welk type en kleur zijde je moet kopen? Dan kun je bij Royal Look ook staaltjes zijde stof kopen voor maar € 1! Dit is een goede manier om thuis op je gemakje alle zijde stoffen te bekijken en vergelijken met elkaar. Zo kun je bepalen of een dunne zijden stof of juist een dikkere katoen zijde beter is voor jouw project. Ook als je twijfelt tussen beige en witte zijde voor een bruidsjurk bijvoorbeeld zijn staaltjes heel handig bij het maken van een keuze.

Tips voor het verwerken van lichte stoffen zoals zijde

Zijde is een glad en delicaat materiaal en moet daarom extra voorzichtig behandeld worden tijdens het naaien. Je moet dan oppassen dat de stof niet per ongeluk verschuift of wegglijdt. Voor het naaien van zijde stof of ander licht materiaal zoals chiffon, satijn of organza wordt gebruik gemaakt van fijne naalden met een sterkte van 60 tot 70. Gebruik voor ieder project weer een nieuwe naaimachinenaald om er zeker van te zijn dat je met een onbeschadigde naald werkt. Is de naald namelijk iets te bot, dan kan het aan draden trekken en dan wordt de stof niet mooi. Stel bij het naaien van zijde de draadspanning iets losser in, tussen 2 en 3. Gebruik een kleine steeklengte, tussen 1,5 mm en 2 mm.

Flinke korting op zijde stof kopen in de Royal Look outlet!

Royal Look heeft honderden soorten en kleuren zijde stoffen en de voorraden worden wekelijks nieuw bijgevuld. Zo kun je als klant altijd rekenen op de laatste trends op het gebied van stoffen. Tegelijkertijd betekent dit ook dat Royal Look regelmatig afscheid moet nemen van zijde stoffen uit de vorige seizoenen. Zo blijft het assortiment van onze shop altijd up-to-date en relevant. Ook is dit goed nieuws voor jou, want deze stoffen kun je nu met extra kortingen shoppen in onze Royal Look zijde stoffen outlet! Heb je een mooie zijde stof gezien van ons nieuwe assortiment? Ook dan kun je bij Royal Look korting krijgen. Vanaf 10 meter van eenzelfde soort en kleur zijde stof krijg je namelijk 10% korting!

Vandaag bestellen, morgen in huis

Ben je dus nog op zoek naar mooie zijde stoffen zoals zijde viscose of katoen zijde? Dan zit je bij Royal Look dus altijd goed! Wij verkopen namelijk diverse soorten zijde stof die geschikt zijn om avondjurken, sjaals, kussenslopen en nog veel meer van te maken. Browse dus lekker rond in onze webshop en vul je digitale winkelmandje met de leukste silk stof en andere goedkope stoffen. Je kunt bij ons zijde kopen per meter. Gratis verzenden doen we vanaf € 70, dus extra reden om lekker veel in te slaan. Als je vandaag (op een werkdag) voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan wordt je pakketje dezelfde dag nog verwerkt en verzonden. In de meeste gevallen krijg je jouw voorraad stoffen om zelf te naaien morgen al in huis!