Chambray

Wat is chambray?

Chambray stof is een dunne, zachte stof en ziet eruit als spijkerstof, alleen is het dus niet zo stug. Chambray wordt van 100% katoen gemaakt, al bestaan er ook mixen van chambray katoen met polyester of viscose. De reden voor deze mixen is dat de kleur beter behouden blijft en daarnaast maakt de toevoeging van polyester stof en viscose stof chambray lekker soepel en zacht. Chambray is dus ideaal voor het maken van onder andere blousejes en jurken, aangezien het mooi om je lichaam drapeert en niet zo stevig is als echt denim.

Tips voor het bewerken en behandelen van chambray

Chambray katoen is makkelijk te bewerken. Dus ook als je nog niet veel ervaring hebt met naaien, is dit een goede stof om mee te beginnen. Gebruik een dunne naaimachine naald met een dikte van 70 – 75. Heb je chambray stof met elastane erin verwerkt? Dan moet je een speciale stretchnaald gebruiken. Gebruik eventueel stofklemmen in plaats van speldjes of steeknaalden om de chambray stof zoveel mogelijk intact te houden tijdens het bewerken. Chambray is namelijk een vrij dunne stof waar snel beschadigingen in komen als je er teveel gaatjes in prikt. Verder is het goed om te weten dat je chambray op maximaal 30 graden kunt wassen en het niet in de droger kan. Pas ook op met te heet strijken en gebruik eventueel een theedoek om de stof te beschermen tegen de hitte.

Goedkope chambray stof bestellen bij Royal Look

Goedkope chambray stoffen kopen doe je natuurlijk bij Royal Look. Wij bieden de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs en onze voorraden worden wekelijks bijgevuld met nieuwe kledingstoffen, gordijnstoffen, meubelstoffen en nog veel meer! Check dus regelmatig onze webshop om te kijken of hier ook iets leuks voor jou bij zit. En heb je al een paar mooie stoffen op het oog, maar wil je deze eigenlijk eerst in het echt aanschouwen? Bestel dan staaltjes voor maar € 1. Daarna kun je nog altijd tot een grote bestelling over gaan en weet je 100% zeker dat je de juiste stof te pakken hebt. Als je op werkdagen voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan heb je in de meeste gevallen de volgende dag al je pakket binnen. Bovendien betaal je bij een bestelling vanaf € 70 ook geen verzendkosten meer, dus reden genoeg om vandaag nog een flinke voorraad goedkope stoffen in te slaan!