Vitrage stof

Wat is vitrage stof?

Vitrage stof is een zeer dunne en transparante type gordijnstoffen. Het laat dus goed daglicht door en kan eventueel gecombineerd worden met zwaardere overgordijnen. Klassieke vitrage stof is wit met een geweven structuur, zodat naar binnen kijken bemoeilijkt wordt. Tegenwoordig is vitrage stoffen kopen in een breed scala aan kleuren mogelijk, zo ook zwarte vitrage stof. Bij Royal Look heb je een grote keuzemogelijkheid in vitrage en andere soortgelijke stoffen online kopen. Denk maar bijvoorbeeld aan chiffon, voile, crepe en organza.

Waar kan vitrage stof nog meer voor gebruikt worden?

Naast gordijnstoffen kun je met vitrage stof voor nog meer projecten gebruiken. Denk maar bijvoorbeeld aan een overlay van een jurk, een blouse of een rok om het kledingstuk een extra luxueuze uitstraling te geven. Ook kun je het als een klamboe gebruiken om muggen te weren. Daarnaast kan het ook als decoratie worden gebruikt op evenementen om de locatie van meer sfeer te voorzien.

Vitragestoffen bewerken: een aantal tips

Chiffon is geen makkelijke stof om mee te werken, dus de stof is af te raden als je echt net begint met leren naaien. Vanwege de dunne kwaliteit is aan te raden om een zo dun mogelijke naald en dunne naaigaren te gebruiken. Leg de vitrage stof ook plat neer als je het wilt knippen, want bij dit type stof knip je als snel scheef als je het een beetje optilt. Verder is vitrage stof prima te wassen in de wasmachine. Daarna kun je ze weer nat ophangen aan de gordijnrails. Zo gaan de kreukels er weer vanzelf uit vanwege de zwaartekracht die op de stof werkt. De stof is zo lichtgewicht dat je niet bang hoeft te zijn dat de rails het niet houden.

Premium kwaliteit vitrage stof koop je voordelig bij Royal Look!

Vitrage stof bestel je snel en voordelig bij Royal Look. Wij bieden de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs en onze voorraden worden wekelijks bijgevuld met nieuwe stoffen. Check dus regelmatig onze webshop om te kijken of hier ook iets leuks voor jou bij zit. Als je op werkdagen voor 12:00 uur een bestelling plaatst, dan heb je in de meeste gevallen de volgende dag al je pakket binnen. Bovendien betaal je bij een bestelling vanaf € 70 ook geen verzendkosten meer, dus reden genoeg om vandaag nog een flinke voorraad vitrage stof en andere stoffen online in te slaan!