Dekbed stoffen

 

Beste stof voor een dekbedovertrek

Wanneer je in je bed ligt, wil je omringd worden door de lekkerste stof in je dekbedovertrek. Deze dekbedstoffen moeten van hoge kwaliteit zijn en fijn aanvoelen om een goede nachtrust te ondersteunen. Echter, wat is de lekkerste stof dekbedovertrek en uit welke soorten kun jij kiezen?

  1. Katoenen dekbedstof

Een eerste, zeer populaire stof voor in je dekbedovertrek is katoen. Door de vocht absorberende en zachte eigenschappen van katoen is het niet alleen geliefd in kledingstukken, maar ook als dekbedstof. De stof voelt fijn aan tegen de huid en er zijn veel mogelijkheden qua kleur en print. Ga bijvoorbeeld voor knalgeel of juist marine blauw. Daarnaast zijn allerlei printen te kiezen, zoals een bloemenprint of een gestreept patroon.

Katoen is een zachte stof met een hoog ademend vermogen wat niet gestreken hoeft te worden voor gebruik. Daarnaast is het een natuurlijk materiaal en erg luchtig, wat bijdraagt aan het comfort tijdens het slapen. Mocht het dekbedovertrek niet helemaal de goede maat hebben, dan kun je het nog eenvoudig verwerken met een naaimachine. Zodoende behoort het in het rijtje van beste stoffen dekbedovertrek.

  1. Flanel als beste stof dekbedovertrek

Een tweede dekbedovertrek stof die het goed doet is flanel. Deze stof past zich snel aan aan de lichaamstemperatuur en houdt warmte daardoor goed vast. Ideaal voor mensen die het vaak koud hebben dus.

  1. De lekkerste stof dekbedovertrek satijn

Satijn is gemaakt van katoenvezels, maar vormt een veel gladdere stof door de andere manier van weven. Het heeft een luxe uitstraling en voelt tevens koeler aan dan de normale soort katoen. Hierdoor is het een fijne stof om te kopen voor een dekbedovertrek in de zomer.

  1. Linnen dekbedovertrek stof

De volgende in het rijtje van beste stof dekbedovertrek is linnen stof, wat gemaakt is van vlas en door zijn ingewikkelde productieproces vrij duur is. Het omvat een ruwer en stugger materiaal dan katoen en kan door zijn sterke capaciteiten jaren mee. Het ademt daarnaast goed en neemt ook goed vocht op.

  1. Percal dekbedstof

Zoek je naar een katoenen dekbedovertrek van een hogere kwaliteit? Dan kom je bij een percal dekbedovertrek uit. Hier worden minimaal 200 naaigaren per inch gebruikt, wat leidt tot een sterke, maar toch soepele stof. Door de zeer goede kwaliteit stof ben je voor een flink aantal jaar verzekerd van een goed dekbedovertrek. Daarom hoort ook percal thuis in het rijtje van beste stof voor een dekbedovertrek.

  1. De beste stof dekbedovertrek jersey

Als laatste in het rijtje is jersey gemaakt van katoenvezels, waardoor een elastische stof ontstaat. Hierdoor wordt het gebruikt in hoeslakens. Het is geen veel voorkomende dekbedstof, maar er zijn enkele leveranciers van jersey dekbedovertrekken. Ze zijn hierbij strijkvrij en uiterst soepel.