Zuiver katoen

De toepassing van zuiver katoen

Katoen is voor allerlei doeleinden een geschikt materiaal. Door zijn veelzijdige karakter kan het gebruikt worden in kleding, maar ook in decoratie materialen of in meubels in het interieur. Het kan hierbij gebruikt worden in combinatie met andere materialen, zoals linnen, wol of zijde. Echter, het is ook mogelijk om gebruik te maken van zuiver katoen als stof. Hoe wordt dit zuivere katoen toegepast?

De eigenschappen van katoen

Katoen is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de katoenplant. Het is luchtdoorlatend en voelt fris en koel aan, waardoor het een ideale stof is voor in de zomer in kleding en in het interieur. Het is namelijk ook vochtregulerend en zorgt ervoor dat transpiratie niet snel opgenomen wordt. Daarnaast is katoen stof ook een stevig materiaal.

De toepassing van zuiver katoen

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een katoenen hoeslaken of dekbedovertrek, omdat het een goedkope stof is en daarnaast vele voordelige kwaliteiten bezit. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan satijn en percal. Het kreukt daarentegen wel snel en de kleur vervaagt sneller dan de andere genoemde stoffen. Wel zijn katoenen dekbedovertrekken in allerlei kleuren en maten te verkrijgen, waardoor je kunt genieten van een breed assortiment. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een basic kleur, maar het is ook mogelijk om allerlei drukke patronen voor jouw dekbedovertrek te kiezen.

Een andere toepassing van zuiver katoen is in kleding. Er worden bijvoorbeeld T-shirts gemaakt van zuiver katoen met zowel lange als korte mouwen. Op deze kledingstukken kunnen dan allerlei gewenste patronen en motieven gedrukt worden, aangezien katoen eenvoudig te bewerken is. Kies bijvoorbeeld voor een jeans look in helder blauw of ga juist voor een dierenprint. Op deze manier kun jij genieten van jouw favoriete, katoenen kleding.