Polyurethaan stof

Alles wat je moet weten over een polyurethaan stof

Ben je al bekend met een polyurethaan stof? Je bent deze ongetwijfeld al eens tegengekomen in verschillende woningen, zonder dat je het in de gaten hebt gehad. Deze stoffen zorgen er wel voor dat je kan profiteren van een groot aantal eigenschappen. Maar aan welke eigenschappen kan je dan denken bij 100% polyurethaan? En waarvoor kan je deze stof het beste gebruiken?

Weinig slijtage en een vaste kleur

Een polyurethaan stof valt ook wel onder meubelstoffen. Dit komt doordat veel meubelstukken zijn voorzien van de stof. Een van de eigenschappen die je dan hebt, is dat de pu stof erg stevig is. De pu stof zal weinig slijtage geven bij veelvuldig gebruik. Het kunstleer kan daarom meubelstukken opleveren welke je voor langere tijd in de woning kan hebben staan. Ook blijft de kleur van het oppervlak behouden. Iedere kleurtint zal er voor langere tijd bovenuit springen en jouw woning meer luxe geven.

Voor een groot aantal doeleinden

Je kan de polyurethaan stof voor een groot aantal doeleinden gebruiken. De meest gebruikte oplossing is voor het maken van meubelstukken. Ook kan je polyurethaan kopen voor het maken van nieuwe kledingstukken. Houd er dan wel rekening mee dat de kledingstukken in de zomermaanden erg warm kunnen zijn. De stof ademt namelijk niet. Desondanks kan je zowel een stoere als luxe uitstraling realiseren. Je kan de stoffen bestellen in iedere gewenste afmeting en ook op rol verkrijgen. Zo heb je alles in handen voor het ontwikkelen van de creaties die je voor ogen hebt.